Solar Fire Proof

Solar Fire Proof

Op een brandveilige manier lichtgewicht zonnepanelen op uw bedrijfspand!

Meer informatie

Warmtepompen

Warmtepompen

Verwarm op een milieuvriendelijke en efficiënte manier je huis of bedrijf!

Meer informatie

Warmtepompen

Bij Donkers Green Energy zijn we gespecialiseerd in warmtepompen, een efficiënte en milieuvriendelijke manier om te verwarmen en te koelen. Als erkend bedrijf met een BRL 6000-21 certificering, voldoen wij aan de eisen voor de kwaliteitsborging van bodemenergiesystemen in Nederland. Dit betekent dat u kunt vertrouwen op onze expertise en vakmanschap bij het ontwerpen, installeren en beheren van duurzame en kwalitatief hoogwaardige bodemenergiesystemen.

Warmtepompen zijn een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Ze maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals de warmte in de lucht of bodem, om warmte te genereren voor uw huis of bedrijf. Dit resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en vermindert de uitstoot van schadelijke gassen, waardoor u bijdraagt aan een schonere en groenere toekomst.

Bij Donkers Green Energy begrijpen we dat elk project uniek is. Ons team luistert naar uw wensen en behoeften, en biedt op maat gemaakte oplossingen die passen bij uw specifieke situatie. Of u nu een warmtepomp voor een woning, kantoorpand of industrieel complex nodig hebt, wij hebben de kennis en expertise om aan uw verwachtingen te voldoen.

De voordelen van een warmtepomp
  • Een warmtepomp voorziet op betrouwbare wijze in de verwarmings- en warmwaterbehoefte
  • Een juist gedimensioneerde en ingestelde warmtepomp is zeer energie-efficiënt
  • Een warmtepomp is onderhoudsvriendelijk en duurzaam
  • Een warmtepomp is milieu- en klimaatvriendelijk
  • Een warmtepomp op groene stroom is CO2- en klimaatneutraal
  • Geen gasaansluiting of rookgasafvoer nodig
  • Warmtepompen kunnen ook koelen op warme dagen
Onze diensten omvatten:
  1. Advies en ontwerp: Wij bieden deskundig advies en maatwerk ontwerpen die perfect aansluiten bij uw verwarmings- en koelingsbehoeften. We houden rekening met factoren zoals de grootte van het gebouw, de isolatie en het energieverbruik om het meest geschikte warmtepompsysteem te selecteren.
  2. Installatie: Ons team van gecertificeerde installateurs zorgt voor een professionele en vakkundige installatie van uw warmtepomp. We werken nauw samen met u om ervoor te zorgen dat de installatie soepel verloopt en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.
  3. Onderhoud en service: We bieden uitgebreide service- en onderhoudsdiensten om ervoor te zorgen dat uw warmtepomp altijd optimaal presteert. Regelmatig onderhoud en snelle reparaties dragen bij aan een lange levensduur en een probleemloze werking van het systeem.

Energie uit de aardbodem

Bodemwarmte vertegenwoordigt de pure zonne-energie die opgeslagen ligt in de aardbodem. Op een bepaalde diepte heeft de bodem een basistemperatuur van ongeveer 10 graden Celsius. Naarmate de zon sterker begint te schijnen in het voorjaar, wordt er steeds meer warmte onder het aardoppervlak opgeslagen. Naarmate het warmer wordt, dringt deze warmte dieper door in de bodem. Bodemwarmte is te vinden tot wel 100 meter diep in de aardbodem. Zelfs na een niet zo warme zomer is er tegen het najaar voldoende energie opgeslagen in de aardbodem om het huis comfortabel, duurzaam en kosteneffectief te verwarmen met hernieuwbare energie van de zon tot de volgende zomer.

Hoe diep kan er geboord worden voor een warmtepomp?
Voor een aardwarmtepomp of een grondgebonden warmtepomp wordt warmte onttrokken uit de grond (uit een waterbron) of in sommige gevallen uit oppervlaktewater. De warmtepomp verhoogt de opgenomen warmte tot de gewenste temperatuur. De geboorde bron heeft een maximale diepte van 150 meter.

Hoeveel subsidie krijg ik voor een warmtepomp?
Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet de warmtepomp deel uitmaken van een verwarmingssysteem. De hoogte van de subsidie hangt af van het type apparaat en het vermogen ervan. Het subsidiebedrag varieert tussen de €500 en €2.500.

Heb ik een vergunning nodig voor een warmtepomp?
Voor een grondwarmtepomp is een vergunning vereist. Warmtepompen die warmte onttrekken aan grondwater of de aarde hebben een bronput nodig die geboord moet worden. Voor een put van meer dan 50 meter diepte is een vergunning vereist. Voor een lucht/water-warmtepomp is geen vergunning nodig, tenzij u in een monumentaal pand of een beschermd stadsgezicht woont, of wanneer de buitenunit van de warmtepomp zeer zichtbaar is voor de omgeving.

Is aardwarmte gratis?
De energie die in de aarde is opgeslagen, vormt een onuitputtelijke bron van duurzame energie. De aardwarmte zelf is gratis. Echter, om hiervan gebruik te kunnen maken, is een bron en een warmtepomp nodig om de aardwarmte om te zetten in warmte voor verwarming en warm tapwater.

Is een warmtepomp nog steeds rendabel?
Een warmtepomp is zeker rendabel, maar het blijft een investering op lange termijn. Het terugverdienen van een warmtepomp kan meer dan 10 jaar duren. Voor de meest rendabele oplossing kies je een warmtepomp met een vermogen dat is afgestemd op het energieverbruik van het huishouden.

Warmte uit de lucht

Lucht is overal beschikbaar, én u hoeft er niet voor te betalen. Bovendien bevat omgevingslucht altijd warmte, zelfs als het buiten koud aanvoelt. Dat betekent dat elke temperatuur die hoger is, thermische energie bevat die we kunnen benutten. Maar ook al is het theoretisch mogelijk, een luchtwarmtepomp zal maar zuinig werken tot een temperatuur van ongeveer -20 graden Celsius. De warmtepomp kan zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?
Een ventilator zuigt de omgevingslucht aan naar een warmtewisselaar (verdamper) die ingebouwd zit in de warmtepomp. Door die warmtewisselaar stroomt een koelvloeistof die bij lage temperatuur van fysieke vorm verandert en verdampt. Om de temperatuur van deze koelvloeistofdamp te verhogen tot een niveau dat gebruikt kan worden voor verwarming en warmwaterproductie, wordt die samengeperst door middel van een compressor. 

In vergelijking met grond/water warmtepompen zijn de investeringskosten voor een lucht/water-warmtepomp relatief beperkt. Dat heeft alles te maken met de manier waarop de warmtebron benut wordt. In tegenstelling tot grond/water-warmtepompen hoeft u niet te graven en hoeft u geen gaten te boren. De buitenunit van een lucht/water-warmtepomp kan heel flexibel geïnstalleerd worden, op een voet of tegen de muur, en onttrekt daar warmte aan de buitenlucht. Afhankelijk van het model neemt de pomp zo'n vierkante meter ruimte in beslag.

Warmte uit de bodem (met collectoren of sondes)
De aarde bevat een enorme hoeveelheid energie, die ook nog eens haast onuitputtelijk is. Deze warmtebron produceert relatief hoge en constante temperaturen. Vanaf een diepte van ongeveer 10 meter blijven die temperaturen vrij hoog, zelfs tijdens de winter. En hoe dieper u gaat, hoe sterker de temperaturen én de hoeveelheid thermische energie toenemen. Met een grond/water-warmtepomp kan een fractie van die energie worden gebruikt voor centrale verwarming en huishoudelijk warm water.

BRL 6000-21 gecertificeerd

ISSO 72 gecertificeerd

Ontdek onze recente projecten

Bij Donkers Green Energy zijn we trots op onze recente projecten die hebben bijgedragen aan een duurzamere toekomst. We hebben samengewerkt met diverse klanten om innovatieve energieoplossingen te realiseren.